середа, 24 червня 2015 р.

АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ РАЙОННИХ ОЛІМПІАД


Аналітична довідка
за підсумками участі школярів у ІІ (районному) етапі  Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів
за 2014 рік

На виконання наказів Міністерства освіти і науки України від 08.08.2014 року № 918  "Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2014/2015 навчальному році", департаменту освіти і науки  обласної державної адміністрації від 25 вересня 2014 року "Про організацію та проведення І-ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів у 2014/2015 навчальному році", Умов проведення І, ІІ, ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, турнірів, конкурсів з навчальних предметів, затверджених наказом управління освіти і науки обласної державної адміністрації від 22 жовтня 2012 року № 423 та з метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді районний етап учнівських олімпіад було проведено з 11 предметів: української мови та літератури, історії,  англійської мови, математики, фізики, хімії, біології, географії, інформатики, екології, астрономії.
Наказом відділу освіти районної державної адміністрації від 8 жовтня   2014 року №  102 "Про організацію та проведення І-ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів у 2014/2015 навчальному році" визначено квоту для кожної школи  з метою їх участі в II етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, затверджено графік проведення олімпіад, персональний склад організаційного комітету, фахових журі.
Усі олімпіади проводилися на базі навчально-виховного комплексу "Гайворонська гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5", загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 1 та № 2 м. Гайворон. Директори зазначених закладів (Поліщук В.П., Пошенко Ю.В., Коваль Н.В.) забезпечили належні умови для проведення ІІ етапу учнівських олімпіад.

У 2014 році  в районних олімпіадах брали участь 439 учнів, що на 160 менше ніж в минулому році, із них 174 стали призерами (39,6 %).
Відповідно до Умов проведення І, ІІ, ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, турнірів, конкурсів з навчальних предметів переможцями  олімпіад з навчальних предметів можуть бути учні у кількості, яка не перевищує 50% числа учасників змагань відповідного класу з орієнтовним розподілом кількості дипломів у співвідношенні 1:2:3. Проте, членами журі з таких предметів як,  географія,     екологія, англійська мова визначено кількість переможців, яка  становить більше 50 % від кількості учасників.
Найбільшу кількість дипломів І-ІІІ ступенів одержали учні навчально-виховного комплексу "Гайворонська гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5" (37), загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м.Гайворон (34), В трійку лідерів за результатами ІІ етапу олімпіад потрапила загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Таужне (20 призових місць), обійшовши школи № 2 м. Гайворон, смт.Завалля та с. Хащувате.  
Прикро, що ті заклади, що в минулому році показали погані результати на районному етапі олімпіад, не розробили і не виконали заходи щодо проведення відповідної роботи з обдарованими учнями, як наслідок –  в цьому році їх учні знову показали найгірші результати. Не мають жодного призового місця учні загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів с. Берестяги (минулий рік теж не було переможців), с.Долинівка (минулий рік – 1 переможець), с. Вікнина (минулий рік – 1 переможець).
Відомості про нагородження переможців II етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2014 році дипломами I-III ступенів подані у таблиці 1.


Рейтинг шкіл щодо підготовки переможців районних олімпіад показано в діаграмі 1.
 Результати районного етапу Всеукраїнських олімпіад за останні чотири роки висвітлено у таблиці 2.
 

За результатами ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів Баранюк Софія  (навчально-виховний комплекс "Гайворонська гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5"), Бєла Діана (загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 м.Гайворон) здобули перемогу в п’яти олімпіадах.  Янакі Роман, Подуфала Тетяна, Рекечинський Дмитро  (загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Таужне), Коваль Ростислав (загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  с. Хащувате) здобули перемогу в чотирьох олімпіадах.
Залишається недостатньою підготовка учнів навчально-виховних комплексів "Загальноосвітній навчальних заклад І-ІІ ступенів" сіл Берестяги, загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів сіл Долинівка, Вікнина, Червоне, Бандурове, Салькове.

Немає коментарів:

Дописати коментар